Direct contact? Bel: 035 - 52 51 676

Home > Tips & tricks > Kosten van Facebook adverteren: zo betaal jij e...

Kosten van Facebook adverteren: zo betaal jij een lagere prijs

Ben je benieuwd naar de kosten van Facebook adverteren? Als Facebook marketingbedrijf weten wie precies hoe en door welke factoren de prijs van een advertentie wordt bepaald. In dit artikel vertellen we je hoe de advertentieveiling van Facebook werkt, hoe je de prijs van jouw Facebookadvertentie zelf kunt verminderen en wat dit voor jou oplevert.

Wat zijn de kosten van een Facebookadvertentie?

De kosten van je Facebookadvertenties worden bepaald in de advertentieveiling, hier komen we later in dit artikel op terug. In principe kun je dus met elk budget beginnen om te adverteren op Facebook en de bijbehorende advertentieplaatsen (zoals Instagram en het Audience Network). Het mooie van Facebookmarketing is dat je altijd zelf de controle behoudt. Het budget en bod stel je zelf in, waardoor je nooit meer uitgeeft dan het maximale bedrag dat je zelf hebt opgegeven. Je kiest een doelstelling (zoals Klikken of Conversies), en je betaalt alleen voor die doelstelling.

Facebook-advertentieveiling: hoe werkt het?

Facebook berekent de kosten van jouw advertentie tijdens de advertentieveiling. Facebook maakt tijdens dit proces gebruik van de informatie die je tijdens het maken van de advertentie hebt opgegeven. Op basis van deze informatie wordt bepaald aan welke mensen je advertentie moet worden getoond, voor de prijs die je biedt (of minder). De kostprijs van je advertentie hangt af van de onderstaande factoren.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van je advertentie

  • Concurrentie van vergelijkbare Facebookadvertenties. Bij de Facebook-advertentieveiling is er sprake van vraag en aanbod. Hoe meer concurrenten van jou ook op Facebook adverteren en op een soortgelijke doelgroep richten, hoe hoger de prijs van je advertentie.
  • Relevantie van je Facebookadvertentie. Hoe beter je advertentie aansluit op de wensen/behoeften van je doelgroep, hoe lager de prijs van je advertentie.

Zo kun je kostprijs van je advertentie verlagen

Zoals je hierboven ziet is de kostprijs van een Facebookadvertentie voor een deel beheersbaar. Nee, je hebt geen invloed op hoeveel concurrentie je hebt. Je hebt daarentegen wel invloed op de relevantie van je advertentie. Door je advertentie relevanter te maken voor jouw doelgroep zal je advertentie minder kosten. Ga daarom aan de slag met de volgende punten om de kostprijs van je advertentie te verlagen:

  1. Richt je op een specifieke doelgroep. Tijdens het maken van je advertentie kun je zelf bepalen aan wie je je advertentie wilt tonen. Het is aan te raden om je doelgroep af te bakenen zodat je zo veel mogelijk mensen bereikt die daadwerkelijk interesse hebben in datgene wat je als bedrijf verkoopt.
  2. Gebruik afbeeldingen, video's en teksten die aanzetten tot actie. Als (relatief) veel mensen op je advertentie klikken, geeft dit aan Facebook aan dat je advertentie relevant is.
  3. Zorg ervoor dat je advertentie goed aansluit op de wensen, behoeften en pijnpunten van je doelgroep. Want hoe relevanter je advertentie, hoe lager de kosten van je advertentie.

Wat levert het op?

De kosten die je maakt om je Facebookadvertenties te vertonen moeten natuurlijk wel terugverdient worden. Gelukkig is Facebook één van de meest efficiënte plekken waar je als bedrijf (online) op kunt adverteren. Het platform is ideaal voor wanneer je meer verkeer, leads of conversies wilt genereren op je website. Uiteindelijk levert het dus meer naamsbekendheid en klanten op wanneer je adverteert op Facebook, mits je het goed aanpakt.

Slimmer adverteren op Facebook? Wij kunnen je helpen

Wil jij gaan adverteren op Facebook, maar heb je geen tijd om je in Facebook marketing te verdiepen? Neem dan gerust contact met ons op, als Facebook marketingbureau helpen we je graag verder bij het opzetten van een rendabele advertentie in jouw huisstijl. Je hoort dezelfde werkdag nog van ons!

AdverterenMetEenPixel.nl helpt je opweg met jouw Facebook advertenties  

Vandaag nog regelen?

Wil je meer mensen bereiken met jouw advertentie? Wij helpen je met het inrichten van jouw advertentie account en het installeren van een Facebook Pixel.

Contact opnemen