Direct contact? Bel: 035 - 52 51 676

Home > Tips & tricks > Facebook pixel installeren op je website in 3 e...

Facebook pixel installeren op je website in 3 eenvoudige stappen

Wil je ook makkelijk een Facebook pixel toevoegen aan jouw website? In dit artikel leer je hoe je de Facebook pixel op je website installeert in 3 eenvoudige stappen. Het plaatsen van de Facebookpixel op jouw website is het beginpunt voor het remarketing adverteren via Facebook. Het resulteert in hogere advertentieprestaties.

Met de Facebook remarketing pixel kun je namelijk verschillende soorten advertentie-doelgroepen opbouwen die super relevant zijn voor jouw bedrijf, product of dienst. Deze mensen die je vervolgens met je advertenties kunt bereiken, zijn doorgaans meer geïnteresseerd dan normaal. Dit betekent dat je meer conversies genereert tegenover minder kosten. Oftewel, je begint slimmer te adverteren op Facebook.

Wat is een Facebook remarketing pixel?

De Facebook remarketing pixel, ook wel een retargeting pixel genoemd, is een stukje code dat conversies meet. Deze code zorgt ervoor dat je allerlei gebeurtenissen kunt bijhouden van mensen die je website bezoeken nadat ze op je Facebook-advertenties hebt geklikt. Zo leer je jouw doelgroep nog beter kennen. Dit is ideaal, want met deze nieuwe inzichten kun je jouw Facebook-advertenties nog relevanter maken voor je doelgroep.

Stel, iemand komt op je website terecht en doet iets in zijn/haar winkelmandje. Helaas bestelt hij of zij het product niet. Dankzij de Facebook pixel heb je gelukkig een tweede kans. Je kunt deze persoon namelijk opnieuw bereiken met een aantrekkelijke Facebook-advertentie waarin je de persoon nog meer overtuigt van je product (bijvoorbeeld met een korting).

Wat het oplevert:

Wanneer je jouw Facebook-advertenties aan dit soort mensen laat zien, zal je een hoger conversiepercentage behalen en minder geld betalen per klik. Zo zijn je Facebookcampagnes rendabeler en geef je jouw marketingbudget nog slimmer uit.

Hoe installeer je de Facebook pixel?

Wil je ook gebruik maken van de Facebook remarketing pixel nu je weet wat het is? Begin dan zo snel mogelijk met installeren van deze pixel. Als Facebookmarketingbureau leggen we je graag even uit hoe je dit moet doen. Gebruik het stappenplan hieronder en leer hoe je een in 3 stappen de Facebook pixel aanmaakt.

Stap 1:

Ga naar het Facebook Gebeurtenisbeheer en klik vervolgens op het tabblad Pixel (onder Middelen).

gebeurtenisbeheer facebook

Stap 2:

Klik op Pixel maken en geef jouw pixel een logische naam (bijvoorbeeld je bedrijfsnaam).

facebook remarketing pixel aanmaken

Stap 3:

Voeg de pixel toe aan je website. Wanneer je stap 1 en 2 hebt uitgevoerd, het makkelijke gedeelte, is het tijd om de code toe te voegen aan je website. Heb je een webbouwer? Kies dan voor optie 1 en stuur de code naar hem/haar, die heeft dit zo gefixt.

Heb je geen webbouwer? Doe dan het volgende:

  1. Kies voor optie 3 ‘Pixelcode handmatig installeren’ (Manually Install Pixel Code Yourself).  
  2. Ga naar het CMS van je website en zoek de <head> </head>  tags in de code van je website.
  3. Kopieer de pixelcode vanuit Facebook en plak deze code tussen de <head> en </head> tags.

facebook remarketing pixel installeren

Wanneer je dit hebt gedaan, moet je alleen nog even checken of de pixel correct is geïnstalleerd. Dit doe je door weer naar de Facebook gebeurtenis te gaan en te kijken of de status Actief is. Als dit het geval is, dan heb je de Facebook remarketing pixel met succes geïnstalleerd in je website. Is de status Niet Actief, dan heb je waarschijnlijk nog geen bezoekers op je website of je hebt de pixel verkeerd geïnstalleerd.

Facebook remarketing pixel laten installeren door AdverterenMetEenPixel.nl

Veel mensen hebben moeite om de Facebook remarketing pixel aan te maken en correct te installeren. Het is daarom verstandig om dit over te laten aan een Facebookmarketingbureau zoals ons. Wij kunnen je dan ook gelijk helpen met hoe je deze pixel kunt gebruiken voor rendabelere Facebookadvertenties. Ben jij ook overtuigt van de voordelen van de Facebook remarketing pixel, maar weet je niet hoe je het goed kunt inzetten voor slimme marketingcampagnes? Neem dan gerust contact met ons op, onze Facebook specialisten helpen je graag verder.

AdverterenMetEenPixel.nl helpt je opweg met jouw Facebook advertenties  

Vandaag nog regelen?

Wil je meer mensen bereiken met jouw advertentie? Wij helpen je met het inrichten van jouw advertentie account en het installeren van een Facebook Pixel.

Contact opnemen