Direct contact? Bel: 035 - 52 51 676

Home > Tips & tricks > Een Facebookbericht succesvol promoten doe je zo

Een Facebookbericht succesvol promoten doe je zo

Wanneer de hoeveelheid personen die je bereikt met je Facebookberichten tegenvalt, is het een optie om je Facebookberichten te promoten. Zo zorg je er namelijk voor dat meer mensen je Facebookberichten liken, deze delen en erop reageren. Wil je weten hoe je een Facebookbericht succesvol kunt promoten, zonder dat je te veel geld uitgeeft? Lees dan snel verder, want in deze blog leer je de beste manier hoe je als bedrijf op Facebook succesvol kunt adverteren.

Hoe promoot je een bericht op Facebook?

Facebook geeft zelf al vaak aan welke berichten het meest geschikt zijn om te promoten. Dit zijn meestal de berichten die al goed presteren (veel likes, reacties etc.), maar die nog beter zouden scoren als je wat geld spendeert om het bereik te vergroten. Het promoten van een Facebookbericht is waarschijnlijk de eenvoudigste en makkelijkste manier te adverteren op Facebook. Waarom? Omdat je al binnen een paar klikken klaar bent. Het enige wat je moet doen, is op de knop bericht promoten klikken, een doelgroep, budget, looptijd en een betalingsmethode kiezen (zie afbeelding). Wanneer je dit hebt gedaan heb je al een gepromote Facebookbericht gemaakt.

Stappenplan Facebook bericht promoten

Let op: Om een bericht te promoten, moet je wel eerst een Facebook bedrijfspagina aanmaken (als je deze nog niet hebt).

Vervolgens kun je aan de slag om een Facebookbericht te promoten:

Stap 1: Ga naar je Facebook bedrijfspagina.

Stap 2: Kies een bericht dat je wilt promoten.

Stap 3: Klik op Bericht promoten. Je ziet dit meestal onderaan je bericht staan (zie afbeelding).

facebook bericht promoten

Stap 4: Vul de target- en budgetopties in:

  • Doelgroep: selecteer de doelgroep die je met jouw gepromote bericht wil bereiken.
  • Totale budget: kies een budget die bij jouw marketingdoelstellingen past (Facebook gaat hier niet overheen).
  • Looptijd: geef aan hoelang je het bericht wil promoten.
  • Betalingsmethode: selecteer de manier waarop je wil betalen.

Stap 5: Klik vervolgens op Promoten.

Kosten van het promoten van een Facebookbericht

Je kunt een Facebookbericht promoten vanaf €2 per dag. Hoe vaak en aan hoeveel mensen je gepromote bericht wordt vertoond is natuurlijk afhankelijk van het budget dat je hebt gekozen. Over het algemeen geldt: hoe hoger het budget, hoe hoger het bericht wordt weergegeven in de nieuwsfeed van de doelgroep je target.

Waarom je beter aan de slag kunt gaan met Facebookadvertenties

Als je een beginnende Facebookadverteerder bent is het erg verleidelijk om aan de slag te gaan met gepromote berichten. Het is namelijk erg eenvoudig en je bent snel klaar. Maar let op: er zitten ook wat nadelen aan de gepromote berichten vast. Zo kun je bij het promoten van een bericht niets aanpassen aan het uiterlijk van de advertentie, je hebt veel minder mogelijkheden bij het kiezen van je doelgroep en je hebt geen keuze waar je advertentie wordt getoond.

Dit zijn belangrijke factoren die voor een groot deel bepalen of je advertentie wel of niet succesvol zal zijn. Het is daarom beter om Facebookadvertenties te maken in plaats van een Facebook bericht te promoten. Met gepromote berichten is de kans groot dat je advertentie niet de juiste mensen bereikt, omdat je niet kunt kiezen waar, wanneer en aan wie je advertentie getoond moet worden. Je spendeert dan geld aan personen die helemaal geen interesse hebben in de producten of diensten die jij als bedrijf aanbiedt. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Facebook remarketing; het alternatief

Om het maximale uit je budget te halen, is het slim om te beginnen met Facebook remarketing. Met deze campagnes overtuig je personen die jouw bedrijf via je website al kennen, om nogmaals jouw website of webshop te bezoeken. Door middel van de Facebook remarketing pixel kunnen er allerlei relevante doelgroepen worden opgebouwd. Dit zorgt betere advertentieprestaties, omdat de mensen die jouw advertentie zien nu veel meer gëinteresseerd is in wat jouw bedrijf bieden heeft. Kortom, jouw advertentiebudget wordt effectiever ingezet.

Wil jij ook beginnen met Facebook remarketing, maar heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op, als Facebookmarketingbureau helpen je graag verder.

AdverterenMetEenPixel.nl helpt je opweg met jouw Facebook advertenties  

Vandaag nog regelen?

Wil je meer mensen bereiken met jouw advertentie? Wij helpen je met het inrichten van jouw advertentie account en het installeren van een Facebook Pixel.

Contact opnemen